вівторок, 10 листопада 2020 р.

Нарізання овочів складними формами. Елементи оформлення страв

 

                               План уроку виробничого навчання                11.11.20р

Тема:Нарізання овочів складними формами. Елементи оформлення страв

Інструктаж за змістом занять, організації робочого місця, безпеки праці.

Нарізання овочів складними формами, складання композицій.

Виготовлення елементів з овочів для оформлення страв.

Мета: Навчитися : підбирати інструмент, інвентар, посуд; організувати робоче місце; правильних прийомів під час нарізування овочів складними формами, використовуючи теоретичні знання з технології приготування їжі раціонально використовувати сировину підбирати нарізані овочі для складання композицій та оформлення страв.

Тип уроку: удосконалення початкових умінь і формування навичок виконання операцій і видів робіт

Хід уроку

 

І. Організаційно-вступна частина (5 хв.)

1.Взаємне вітання.

2.Перевірка наявності учнів на уроці.

3.Стан зовнішнього вигляду учнів, наявність комплекту спецодягу, готовність до уроку.

ІІ. Вступний інструктаж(40 хв.)

1.Повідомлення теми уроку:   Нарізання овочів складними формами. Елементи оформлення страв

Інструктаж за змістом занять, організації робочого місця, безпеки праці.

Нарізання овочів складними формами, складання композицій.

Виготовлення елементів з овочів для оформлення страв.

2.Повідомлення мети уроку.

3.Мотивація навчальної діяльності учнів.

4.Актуалізація знань.

5. Інструктування з елементами показу.

6.Дебрифінг вступного інструктажу.

 

Щоб уміти   Нарізати овочі  складними формами, вам потрібно, перш за все:

·        Вивчити технологію їх приготування;

·        Вміти робити розрахунок сировини;

·        Дотримуватися норм закладання продуктів і послідовності ведення технологічного процесу;

·        Використовувати якісні продукти, правильно їх обробляти та нарізати;

·        Правильно організовувати робочі місця, добирати інструмент, інвентар, посуд;

Працювати охайно, готувати з бажанням і любов’ю

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар